Frallan - Mitt tecknade liv

Serier, några kåserier och lite övriga betraktelser.

080808





Idag är den stora dagen! Den fantastiska sifferkombinationen som vi alla kan skönja på våra digitalur fullkomligt skriker till oss: 080808! Nollåttanollåttanollåtta!!! Och vi sitter helt hänförda över detta datumhappening och kastar Da Vinci koden och andra sifferkombinationer åt helvete. Detta är stora grejer det här! På riktigt!

På något sätt är denna dag mycket bättre och viktigare än t.ex. 540912 eller 010203 för att inte tala om 790816. Vi har idag fått lära oss att denna dag är den enda sanna lyckodagen och alla andra dagar som du någonsin lurats leva bara har varit otursdagar. Från och med nu vänder det nog.

Detta är budskapet som svävar över jordens alla hörn idag likt en placebotrippad fredsduva. En del av oss tar detta på stort allvar och ser till att trygga oss genom att passa på att gifta oss under detta turbringande datum, DÅ kommer det naturligtvis att hålla för alltid, och alla ni som vart dumma nog att gifta er på andra datum får helt enkelt skylla er själva och många nyskiljda pustar ut och känner att de äntligen fått svar på varför det sprack.


Andra människor ser till att arrangera en sjuhelvetisk invigningsföreställning till något sportjippo med raketer som skulle skrämma skiten ur vilket krigsdrabbat land som helst. De passar på att göra ett tårdrypande pluttenutt inslag med bilder av leende barn från all världens hörn. Detta ska få oss åskådare att tänka på alla de sämre lottade människor som inte har möjlighet att känna denna numerära glädje, utan som har fullt upp med att lappa ihop sin krigssprängda kropp eller leta vägglöss att äta… Vilken tur att vi andra ser till att kosta på oss ett evenemang som kostar ungefär 23 miljarder USD (140 226 400 000 kronor!!!) så att vi VERKLIGEN kan fira att vi ska tycka synd om de stackarna idag. Verkligen. För idag vänder det ju…

En liten del av oss tar till sig detta datum som ett rent personlig fenomen som enbart inträffar för att fira just deras riktnummer till telefonerna... Det är inte bara hela världens dag, det är Stockholmarnas dag dessutom! Arrangörerna till denna fest började dock kalasa redan igår så vad de kom på att erbjuda sina stadsmän var en hederlig bakfylledag med gratis frulle i globen med karaoke underhållning. I tunnelbanan blir sedan de lyckliga stadsborna bjudna på 08- kringlor och sedan kommer de att bli underhållna av ren, svensk, elit artisteri, som Niklas Strömstedtåååå Siw Malmqvistååå.

Vi andra... Vi som varken har råd att svänga iväg till Kina på OS- invigning eller till Stockholms på Stockholms speciella Stockholmsdag, vi gör precis som vi brukar göra andra dagar. VI klagar på det festande folket, skjuter på bantningen ytterligare en dag och tröstäter oss själva till söms i rena frustrationen över att vi nödvändigtvis var tvungna att bo i ett så dumt ställe som har riktnummer som redan har passerats. Sedan hoppas vi i smyg att även våra förhållanden håller ändå.
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 anna.a
skriven :

Hej!

Tack för din jätterara kommentar på min blogg!!

Och fantastiskt kul..för nu har jag hittat din och den kommer absolut hamna på min favvolista att läsa på kvällarna:)

Jag tillhör ju en av dessa "nollåttor", men tycker mest att det var ett urfånigt jippo:)

Kram anna.a