Kärt barn har många namn..?

 

 

Jag heter Jenny. Att jag heter Jenny och inte den något lättsammare varianten "Jennie" är endast av den anledningen att min kära mor skulle kunna få lite mera klös i tillsägelserna. Det är ju betydligt lättare att rynka pannan till en Jenny än en Jennie!

 

Under 80-talet var det visst vansinnigt populärt att döpa sina små rundkindade pyren till just Jenny. Idag är det istället vansinnigt opopulärt. Just nu finns det 47305 kvinnor och 2 män som välsignats med detta tilltalsnamn. TROTS det så verkar det vara ett namn som lyser med sin frånvaro kring kändiseliten! Hur många skådespelarJenny känner man till? Sångerskor?( Ja, Jenny Lind, men kom över det, hon är död för länge sen!) Idrottsstjärnor? Politiker? Författare?

 

Nej, jag märker en klar brist på Jennyar i mediesamhälle! Någonstans tycker man väl ändå att de två manliga Jennyarna borde kunna skapa någon form av rubrik kring sig?

 

De mest populära flicknamnen idag är istället Alice, Maja, Ella. Ni hör ju, det är ju som att läsa direkt ur Aftonbladet!

”Här kommer den nya tjejgruppen A.M.E!! Men vänta, hade ni inte ytterligare en medlem förut? – Ja, det stämmer, det hade vi, men hon har fått sluta. Hon hade nämligen cendréfärgat hår, blekgula tänder, melerade ögon och alldeles vanlig blandhy. Hon var med andra ord inte riktig A.M.E stoff! Sen heter hon Jenny dessutom. A.M.E.J, J.A.M.E, M.A.J.E… ja men ni hör ju. Det förstör ju allting!”

 

Så är det när man heter Jenny. Inte kan man hitta på något kul med det namnet heller.  Jempa? Jenna? Jenjen? Ynnej? Det enda namnbaserade smeknamnet jag välsignats med är ”Jennyflenny”… Att ”flänna” betyder ungefär ”fulgråta” på norrländska, så det var ju inget status i det heller. Nä… Det var antagligen därför mitt smeknamn från 8 års ålder blev Frallan. Frallan… ni förstår ju själva vad det kan göra med en ung kvinnas självbild!

 

Men hur det än är med det så är ju både Jenny och Frallan ett mycket vackrare tilltalsnamn än denna nu så högaktuella kändis vulkanen ”Eyjafjallajokull” i alla fall. Det är ju inte annat än att man förstår varför den där stackarn står där på Island och kräks! Det hade jag med gjort med ett sådant namn.

 

Men tänk vad pinsamt för henne när alla andra vulkanbarnen ska leka ”Alla barnen”. Alla barnen satt och metade, utom Göte för han fick vara flöte. Alla barnen stampade utom Katrin, det var hennes kanin.

Alla barnen luktade gott utom Eyjafjallajokull... för hon luktade…

 

Näää… Stackars!

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: kajsa

vad fint sagt, tack så mycket! :)

2010-05-03 @ 08:19:01
URL: http://ksomikajsa.blogg.se/
Postat av: Ida

du har ju ett gammalt, mer sofistikerat smeknamn.. "Fralinsky".. hahaha! :D

2010-06-01 @ 09:34:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0