Frallan - Mitt tecknade liv

Serier, några kåserier och lite övriga betraktelser.

The modern family



Som tre utsktna äppelskrutt ligger nu hela familjen i sängen.

Mamma, pappa, barn. I fantasin kan man få för sig att vi ligger och småpratar och fnittrar över ljuva minnen och framtidsvisioner, men inte då.
 
Istället ligger mamman med en laptop på magen, pappan pillar med en Iphone och dottern med en iPad. Att umgås ordentligt på en lördags eftermiddagen är tydligen överskattat. Varför ägna tiden åt att samtala en massa när man iställe kan rikta sin uppmärksamhet åt tekniska mojänger som kan tillfredställa alla möjliga behov här i världen!?

Jag gissar att vi kommer att bli liggande på liknande sätt i ca fem år till. Då har dottern kommit ur sitt liv som tonåring och såklart hunnit med att byta ut sin iPad mot mera pubertala aktiviteter som smink, killar, sex, kompistryck, fylla och allehanda droger. Vilket vi förvisso ändå inte kommer att märka... För under tiden har marknaden naturligtvis försett oss med ytterligare tekniska modeprylar som vi enkelt kan fly verkligheten med och även fortsättningsvis slippa umgås med varandra eller våra barn...

Efter gemensam röstning i familjen beslutar vi att lägga ned alla skärmar och istället flyga in till vardagsrummet på vårt gemensamma moln av skam och aktivera oss i ett parti hederlig ordyatzy eller alfapet bara för att stilla vårt dåliga samvete. 
 
 
Lyckas vi även få ta del av vad som hänt på dotterns skola denna vecka så kommer i alla fall vi att somna med ett betydligt renare föräldrasamvete... i alla fall inatt.
 
Taggar: Sociala nätverk, skärmtid, mobiler, plattor, paddor, familjetid, föräldra skam, skämmestamigfan,;