Frallan - Mitt tecknade liv

Serier, några kåserier och lite övriga betraktelser.

Måndagsma(n)gi

Det är alltså måndag idag igen. Veckans första dag. Dagen efter söndag. Den fruktade dagen, då alla hamsterhjul åter startas upp efter några ynkyliga timmars rast och ro.

Kanske är den inte en absolut favoritdag för många. Men faktum är att måndagar rent historiskt, religiöst och spirituell är helt magiska.

Detta har jag nyligen tagit reda på och jag har dessutom svurigt högtidsfullt, med både rökelse och djupandningar, att jag ska ta till mig av detta och börja behandla måndagarna som de magiska veckostartare de är.

Så, förutom att denna dag inte bara tillskrivs som den magnifika månens dag. Är det dessutom, enligt gamla övertygelser, även dagen för kvinnlig mysteri, familjeliv, renhet och oskuld, helande, visdom och intuition, födelse och liv, dessutom är det den perfekta dagen för att fixa allt som är trasigt. Under hela dagen uppmanas du därtill att vara mystisk och diskret...

Idag är dagen då du ska klä dig i månens färger. Vitt, silver, blekblått eller grått. Har du inga kläder i dessa färger så ta ett vitt lakan eller nåt bara. Ta även på dig skimmrande smycken i silver eller pärlemor, ta allt sånt skrammel du har för bästa effekt. Därefter ska du gå ut. Inte ut i bilen ut, utan UT ut! Hitta sedan en liten sittvänlig stubbe och placera din månbeklädda kropp därpå. Försök att befinna dig direkt under månljuset och ansträng dig intensivt för att absorbera lite av dess kraftfulla energi... Samtidigt som du ska äta en månfrukt, dvs en sfäriska frukt som ska symbolisera månen... Som en melon.

Om du sedan sitter där och fryser halvt ihjäl på stubben, med istappar av melonsaft fastfrusna under hakan och över dina fina månkläder och kommer på dig själv med att känna dig en smula irriterad och upprörd? Då ska du helt enkelt gå hem och lugna ned dig själv genom att brygga dig en stor kopp kamomill, eller mint -te för då får du nämligen lugn och ro och dessutom lovar sägnerna goda drömmar och en skön nattsömn. Glöm inte heller att tända rökelse av pepparmynta, salvia eller kamomille för att på så sätt sprida extra, supermaximalt med lugn och ro i ditt hem denna härliga måndag. 

Sen står du där på måndagskvällen. Blåfrusen, melonkladdig. Högtidligt klunkandes på varmt örtte  samtidigt som du applåderande läser förlossningsberättelser på för att hedra skapelsen och livet. Samtidigt som du lagar prylar som varit sönder i åratal. Hela måndagen har du nu gått runt och sett mystisk ut med ett bolmande moln av salvia runt dig och med kroppen bohemiskt invirad i gråa lakan.

Så... efter att polisen varit här för att kolla så att allt står bra till med tanke på alla suspekta dofter som sipprat ut till de icketfirande och måndagsfientliga grannarna så kan jag väl bara sammanfatta dagen med att jag nog med största sannolikhet har firat skiten ur denna måndag!

Nu är det bara sju dagar kvar till nästa gång!
Taggar: Magi, måndag, firande, villfarelser;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: