Sitter på en föreläsning om genus. Ja, de flesta av er kanske somnade redan där, men jag råkar vara en sådan där stolle som tycker att detta är riktigt intressant. Även om jag kan erkänna att det kanske inte är en så väldigt bra ide att sitta på genusföreläsning samma dag som jag ska gå på badhus. Där ska jag stå med en rakhyvel i högsta hugg för att skövla bort eventuellt förargelseväckande buskage på kroppen. SAMTIDIGT som jag kommer att vara späckad med feministisk jämställdhetspropaganda och stora delar av mig kommer att protestrera över behovet av att raka bort fullständigt naturlig hårbeklädnad. I värsta fall får jag bjuda mina medsimmare på endast en halv bikinilinje bara för att demonstrera min jämställdhet...Här inne sitter ca 150 studenter med blandad entusiasm. En del sitter och vibrerar i rytmiska nickar då de tappar huvud och ögonlock i plötsliga sömnanfall. En del sitter med handen uppsträckt för att ivrigt svara på alla frågor, oavsett fråga, oavsett svar, bara svara.

 

– "Röda tighta byxor!!!" Var det en kvinna som skrek precis. Det blev tyst i salen under tre pinsamma sekunder innan det börjades mumlas. Kvinnan försökte desperat förklara sig men alla hade redan fullt upp med att himla med ögonen och stöta armbågar mot varandra, jojo, någon kommer att få svårt att få fikakompis nu på det närmaste…

 

Tänk så upplysande, tankeväckande, motiverande, utvecklande, utbildande... Ehn... lärorikt... och så vidare, det är att sitta och lyssna på en kunskapsrik människa. Varför gör inte vi så oftare? Bara ställer oss och föreläser om något som vi brinner för? Ja, jo, det kanske skulle verka lite märkligt till en början, men tänk efter ett tag...Föreställ dig följande. Du kommer in på en restaurang, där sitter några personer på olika bord och håller föredrag om olika ämnen. Sedan är det bara att välja vart du vill sätta dig. Vilken information du skall ta till maten.Det finns så vitt jag vet endast ett ställe där de redan har tagit fasta på denna fantastiska idé. Rollspel. Alltså dataspel där du går omkring i en pixlig låtsasvärld och löser olika uppdrag. Man kan gå in på den lokala puben i det skottlandsinspirerade bysamhället. Där inne står en handfull personer och bara väntar på att du ska komma fram till dem och ställa frågor. När du väl gjort det så får du snabbt ta del av saftig information som hur pesten kom till byn eller allsköns skvaller och historier kring byns invånare eller rent en lektion i hur man på bästa sätt fångar fisk med ett spjut. VA!!?? Det låter väl underbart!! Tänk er själva så allmänbildade vi skulle bli!Eftersom att jag har en viss missionärådra i mig (d.v.s.svårt att hållakäftensjukan) så utmanar jag er därför härmed att åtminstone en gång per dag se till att upplysa en eller flera människor om något som du vet eller tror dig veta! Det gör inte alls något om du får för dig att fantisera ihop och överdriva, det är mottagarens uppgift att vara källkritisk inte ditt.

 

Så kom igen nu. Dela med dig av dina knypplings-, dammsugar-, motor-, design-, barnmats- kunskaper och känn hur världen växer! Lycka till!

Casino sidor med bonus

RSS 2.0